Ausmini
It is currently Thu Dec 13, 2018 4:24 am

All times are UTC + 10 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jul 08, 2018 5:51 pm 
Offline
848cc
848cc
User avatar

Joined: Sun Dec 30, 2012 12:29 pm
Posts: 372
Location: Adelaide, South Australia
The van has started to bunny hop when slowing down to a stop whilst in gear.
The problem is most evident in second and first gear and i have been avoiding it occurring by just slipping it out of gear and riding the brake when approaching a red traffic light.
The gearbox and diff were rebuilt a while back and the problem has just started occurring and seems to be getting worse.
I'm not sure where to start looking-does anyone know what could cause this?

_________________
Your imagination is only limited by the size of your wallet
"61 850 original and crusty (Mavis)
"64 Smooth Roof Van (Colin)
"67 Deluxe resto project (Monty)
"68 Minimatic bitsa (Blackie)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 08, 2018 7:44 pm 
Offline
1275cc
1275cc
User avatar

Joined: Thu May 24, 2007 7:19 pm
Posts: 5310
Location: Yandina,Sunshine Coast,QLD
Is your engine secured, engine steadys etc?

_________________
Respect mine and I'll respect yours.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 08, 2018 9:25 pm 
Offline
848cc
848cc
User avatar

Joined: Thu Sep 26, 2013 10:48 pm
Posts: 151
Location: Adelaide
Top engine steady bushes or an engine mount maybe?

_________________
*witty signature*


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 08, 2018 10:21 pm 
Offline
848cc
848cc
User avatar

Joined: Sun Dec 30, 2012 12:29 pm
Posts: 372
Location: Adelaide, South Australia
Thanks gents, I never thought of the engine mounts or steadys.
I'll check them out and let you know.
Cheers
Dave

_________________
Your imagination is only limited by the size of your wallet
"61 850 original and crusty (Mavis)
"64 Smooth Roof Van (Colin)
"67 Deluxe resto project (Monty)
"68 Minimatic bitsa (Blackie)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 09, 2018 9:23 am 
Offline
1360cc
1360cc
User avatar

Joined: Sun Apr 11, 2004 11:32 am
Posts: 11226
Location: Sthrn HiLoLands, NSW, Australia
then look at the clutch adjustment or age maybe...

_________________
"Show me the Mini!"


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 12, 2018 9:41 am 
Offline
998cc
998cc
User avatar

Joined: Tue May 13, 2008 12:40 pm
Posts: 833
Location: nsw
I had a similar problem in one of my old minis and found the top engine steady had broken away from the firewall after abit of welding and grinding never did it again


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 15, 2018 6:26 pm 
Offline
848cc
848cc
User avatar

Joined: Sun Dec 30, 2012 12:29 pm
Posts: 372
Location: Adelaide, South Australia
Yep-it was a loose engine steady :oops:

_________________
Your imagination is only limited by the size of your wallet
"61 850 original and crusty (Mavis)
"64 Smooth Roof Van (Colin)
"67 Deluxe resto project (Monty)
"68 Minimatic bitsa (Blackie)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  

© 2016 Ausmini. All garage work involves equal measures of enthusiasm, ingenuity and a fair degree of irresponsibility.